Розмарин має лікувальні властивості,має приємний аромат,який захищає дім від вірусів і бактерій,очищає приміщення.Дуже ароматний з нього чай
Використання розмарину в їжі сприяє підвищенню виділення шлункового соку , поліпшення травлення . У клінічних експериментах доведено, що водний настій
рослини посилює скорочення серця , короткочасно підвищує кров'яний тиск , володіє жовчогінним і тонізуючим дією, знімає стрес і нервову напругу. Так само було показано позитивний вплив водного настою розмарину (в суміші з лавандою ) на хворих в пост інсультний період, завдяки його властивості покращувати мозковий кровообіг , пам'ять ізір .
Розмарин допомагає при простудних захворюваннях : його летючі речовини здатні очистити повітря приміщення від 80% знаходяться в ньому мікробів . Він добре справляється з такими шкідливими мікроорганізмами, як стафілокок , стрептокок , кишкова паличка і дріжджові грибки .
(//www.ukrboard.com.ua)
Листя і однорічні пагони розмарину застосовували в народній медицині всередину при аменореї , як в'яжучий , тонізуючий при імпотенції ; седативну - при нервових розладах в клімактеричному періоді ; болезаспокійливий - при болях в серці і шлункових кольках і зовнішньо - при невритах , тромбофлебіті , ревматизмі , паротиті , білях , як ранозагоювальний.
Застосовується в сучасних комбінованих препаратах рослинного походження (наприклад - Канефрон H ).